tisdag, juni 27, 2006

Fastighetskatten bara ökar och ökar

Fastighetsskatten bara ökar och ökar. I Dalsland har taxeringsvärdena stigit med i genomsnitt 15 procent mellan 2004 och 2006. På samma vis har beskattningen följt med utan att de boende kunnat värja sig. Enligt Villaägarna har husen i Dalsland ett genomsnittligt taxeringsvärde som uppgår till 336 000 kronor 2006. Således anser socialdemokraterna att ett hushåll i Dalsland har råd med 3 300 kronor i boendeskatt varje år utöver alla andra pålagor.

Kristdemokraterna är det enda riksdagsparti som omedelbart vill avskaffa den statliga fastighetsskatten. De ständigt stigande taxeringsvärdena håller på att rensa ut barnfamiljer, lågavlönade och pensionärer från villaområdena i våra storstäder och från våra skärgårdsområden.Vi vill istället att kommunerna ska få rätt att ta ut en låg kommunal avgift på max 2 800 kronor per år. Dessutom ska kommunen vara skyldig att kunna redovisa att alla intäkter från avgiften går till räddningstjänst, fysisk planering samt gatuunderhåll.

Vi kristdemokrater kan inte acceptera att socialdemokraternas skatter tvingar man ur huse. Fastighetsskatten måste avskaffas och det omedelbart!